Liten glasskål


Förra helgen var jag en sväng på Lagerhaus. Då hittade jag den här lilla fina glasskålen med lock som jag inte kunde låta bli att köpa. Jag är särskilt svag för gamla fina skålar i pressglas nuförtiden! Ställde den trådhyllan i köket där jag tyckte att den passade in:)

Röda rosor


 Min sambo  fyllde år i veckan, klart han ska ha tio röda rosor:)

Min fina silverbricka


Har ni tröttnat på mina arrangemang på min lilla silverbricka än? :)

Nyponrosorna är så fina när de har slagit ut. Den lilla skålen har jag fått av mamma och den är Second hand fyndad. Jag har en liten gräddkanna i samma serie så det var därför jag fick den!

Den andra lilla skålgrejen tror jag att man ska ha salt i egentligen. Men jag har fint strössel! Den och den lilla skeden har jag också fått av mamma och dem har hon hittat Second hand.

Imorgon kommer min kära mamma och mormor hit! Can't wait!

Mopshår!


Om ni inte visste det så ska jag berätta en sak för er: Mopsar fäller något djävulusiskt! Haha! Speciellt gula! Jag tror att Franz har sin sommar-fäll-period nu dessutom, not so fun! Det är hår precis överallt! Jag dammsög precis så nu är det iallafall rent i fem minuter:)

Lyckopiller


Dagar som denna är jag så glad att jag har Franz. Jag var iväg idag på morgonen och fick ett väldigt tråkigt besked. Eftersom vi ensamhetstränar lillen var vi tvungna att lämna honom i lite mer än timme, så jag åkte ner till stan och tröstshoppade lite. Efter det kändes det lite bättre och när man kommer hem till en duktig Franz som klarat sig själv länge utan problem och inte kunde vara gladare över att se mig så kan man inte göra annat än att uppskatta det. Och vem blir inte glad bara av att se en mops. Han är verkligen en underbar hund!

Nyponrosor


Jag är lyckligt lottad som har en jättestor nyponbuske precis nedanför huset! Härom dagen hittade jag dessutom riktigt många knoppar och jag som trodde att rosorna blommat över!

Så jag gjorde ett litet arrangemang på min älskade silverbricka på köksbordet. Jag måste försöka hitta en riktigt stor bricka snart så jag får plats med mer fina saker!

Brickan och de små skålarna är Second hand.

Finish i köket


Hej alla glada! Om ni undrar vad jag har tagit vägen i helgen så har vi satt sista handen vid köket! På semestern renoverade vi det äntligen efter ett år med lingontapeter och roströda luckor (jag kan visa hemska före bilder).

I helgen satte vi upp två hyllor samt en tavla. Nu väntar vi bara på att våra nya vita köksluckor ska komma!

Träning pågår


Vi tränar för fullt här hemma nu och Franz är så duktig, han kan sitt, ligg, tass och stanna. Det där med att inte skälla på andra människor och hundar är dock svårare, men det ska nog gå det med.

Sen håller vi på med ensamhetsträningen också. Vi har ju bara en vecka kvar att träna innan jag börjar skolan igen (usch, hemska tanke). Vi har lämnat honom 25 minuter själv än så länge och så lägger vi på ungefär 10 minuter varje gång så det ska nog gå bra. Han är jätte duktig och gnäller ingenting. Jag tror faktiskt att det är jag som tycker det är mest jobbigt!

Dagens tips ...



Jag har ingen inspiration alls idag, men smoothies är gott så här har ni mitt recept! Mixa och njut!

Sömntuta till mops


Idag tog Franz och jag en rejäl sovmorgon! Ja, inte ända till nu då alltså utan till 11 någongång. Det var omöjligt att vecka honom. Sen kom han och gosade in sig i min kudde och var allmänt mysig så då var det ju svårt att gå upp!

Jag har aldrig varit med om en hund som sover så länge på natten innan. Igår gick vi och lade oss vid elva någon gång:) Men jag klagar inte!

Hittade inte ett endaste litet fynd igår förresten. Men jag är glad ändå!

Second hand


Godmorgon! (Ja, vissa är lediga och har det bra:) I eftermiddag ska jag åka till ett second hand ställe här i stan. När jag var där förra gången höll jag på att få en chock, det var verkligen stort och så mycket folk! Den här gången ska jag leta lite bättre och hoppas att jag hittar något fynd!

Koppen på bilden är en av ett tiotal som mamma fyndade för ett tag sen, de är verkligen perfekta! Ofta är ju gamla koppar alldeles för små!

Albin & Franz


Nu ska jag berätta för en om Albin och Franz! Albin är min systers Labrador på snart 1 1/2 år. Han är så snäll mot Franz så det finns inte, och Franz älskar honom. När vi är hemma leker de som tusan. Albin bara ligger på golvet och Franz busar som bara den och gör sina knasiga små mopsljud. De är så söta tillsammans, lite storleksskillnad också:)

Recept - Rosa cupcakes


Här kommer receptet, och jag hoppas ni kan läsa det nu, haha! Jag ville ju göra det fint men läsbarheten kanske inte blev så hög:)

TIPS: Använd en muffinsform att ha muffinsformarna i när du gräddar dem. Då blir de mycket högre och finare! Jag köpte min på IKEA för 49:-

Och använd fantasin. Det går att variera bär efter smak eller utesluta dem helt om man känner för det!

Lycka till nu:)

Grattis mamma!


Idag fyller min underbara mamma år:)

Och jag är hemma igen efter att ha varit hemma i helgen och firat henne! Det är alltid lika skönt att komma hem och få träffa familjen! Men jag fick mer presenter än vad mamma fick, för hon köper då alltid något till mig, jag ska visa er sen! Vi har iallafall haft en riktigt fin helg, och Franz har busat massor med min systers hund Albin.

Och cupcakesen gick hem! Jag lägger ut receptet om en liten stund!

Rosa cupcakes


Såhär blev resultatet! Fina va? Tror ni mamma blir glad imorgon? Granntanten blev det iallafall, jag gick över med två stycken till henne eftersom vi fått bullar av henne innan:)

Är det någon som vill ha recept så är det bara att hojta så lägger jag upp det! De var supergoda iallfall vill jag lova!

Imorgon åker vi som sagt hem och firar mamma och stannar till på söndag, men jag är tillbaka då!

Ta hand om er!

Cupcakes!

Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Gissa vad jag ska göra nu? Baka cupcakes! Det är ju inte för inte som bloggen har fått sitt namn. Det blir hallon/blåbärs cupcakes med frosting! Vi ska åka hemåt imorgon för att fira mamma som fyller år så det blir perfekt att ha med sig! Lovar att ta bilder så får ni se resultatet sen!


Bild: recept.nu

Hem ljuva hem


Dagen blev lite bättre när en av favorittidningarna damp ned i brevinkastet! Tror dock bara jag har ett nummer kvar på prenumerationen så jag tror jag ska beställa en ny. Funderar på om jag ska byta till Lantliv som jag har fastnat mer för det sista. 

Dålig dag


Usch, idag har jag en superdålig dag. Jag har inget tålamod alls och Franz bara biter i allt han kommer över. Speciellt hans lilla säng som han absolut inte får bita i. Den är han inställd på att mörda, minst! Så jag skäller, får dåligt samvete, men så gör han samma sak och så skäller jag igen. Jag skulle behöva gå och dra täcket över huvudet men det går ju inte när man är mopsmamma.

Stilleben i köket


Eftersom vi precis har målat om i köket och allt äntligen är som jag vill ha det (vitt, vitt vitt) så är det jättekul att pyssla där nu! Igår kväll gjorde jag ett litet arrangemang som fick stå på köksbordet. Den lilla silverbrickan är ett second hand fynd från Erikshjälpen, precis som den lilla skålen. Kupan med flingsalt och den lilla skeden har jag fått av mamma!

Huvudvärk idag förresten, Franz och jag myser mest omkring!

Låt mig presentera Franz


Här har ni min mopsbäbis! Jag kan inte förstå att han snart är fyra månader. Tiden går för fort! Bilden är från dagen vi hämtade honom, den 11 juni. Dagen då jag blev mamma:) Jag kan nästan inte tro att det är sant än eftersom vi hade en sådan otrolig tur, oftast får man ju vänta ett tag på en mops! Ni lär få se mer av honom, det lovar jag!

Välkomna!

Tredje gången gillt! Ny adress och ny design som jag trivs med. Det kan ju inte bli bättre!

I den här bloggen kommer jag att skriva om lantlig romantisk inredning och second hand- och loppisfynd. Det är ganska nyvunna men åh så stora intressen! Jag  kommer också att berätta om livet som mopsmamma till min lille Franz.

Jag hoppas att ni kommer trivas och att jag kanske kan bidra med lite inspiration!

Puss & Kram

Charlotte

RSS 2.0